Vacancy: Business Innovator

Job opportunity in Circular Economy (in Dutch)

 

Weet jij als geen ander een innovatief idee te vertalen naar behoeften van bedrijven? Kun jij kansen voor een circulaire economie omzetten in concrete initiatieven? 


Kun je doelgericht, efficiënt en verbindend leidinggeven aan projectteams? 


Dan is dit de ideale functie voor jou! Searious Business is op zoek naar een business innovator die 32 uur per week flexibel inzetbaar is.

Beschrijving bedrijf


Searious Business is een bedrijf dat de plastic soep in de wereld wil voorkomen. Geen doorsnee bedrijf dus. Searious Business biedt baan doorbrekende oplossingen aan grote bedrijven, voor circulair gebruik van plastic. Met innovatieve bedrijfsoplossingen maken we het verschil in de wereld van plastic. Dit betekent gebruik maken van de nieuwste inzichten en technieken in het recyclen en herontwerpen van plastic producten en bedrijfsprocessen. Maar ook het veranderen van de hoofden en harten binnen een organisatie, middels een totale nieuwe benadering van verdienmodellen, waarmee innovaties competitief voordeel gaan opleveren.


Dat is werk maken van circulaire economie.


De kernwaarden van Searious Business zijn ‘creatief, ‘eigenzinnig’, ‘ondernemend’ en ‘gericht op samenwerking’. Wij gaan van start daar waar het moeilijk wordt. Er zijn geen gebaande paden - wij creëren nieuwe paden. Wel altijd door samenwerking binnen de keten of zelfs over ketens heen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je wordt geraakt door wat je doet – als ‘game changer’ heeft Searious Business juist die bevlogenheid en passie nodig.

 

Functieomschrijving

Jij zorgt ervoor dat Searious Business nog verder kan groeien! Je bent een goede communicator en goed in het leggen van marktverbindingen. Je bent verantwoordelijk voor een deel van de contacten met belanghebbenden en zal met name veel bedrijven bezoeken.


Belangrijke taken daarbij zijn het doorlichten van bedrijven op plastic verspilling binnen hun keten, bedenken van vernieuwende verdienmodellen en innovaties in plasticgebruik, bespreken van verdere vervolgstappen in gezamenlijkheid met anderen, en het mee vormgeven van samenwerkingsverbanden.


In jouw rol is het - naast aansluiting op onze kernwaarden - ook erg belangrijk dat je flexibel en enthousiast bent en het leuk vindt om een proactieve rol te hebben naar klanten en een reeks aan samenwerkingspartners.

 

Profiel werknemer

- Je hebt 8-10 jaar ervaring met een vergelijkbare functie binnen het bedrijfsleven;

- Je hebt ervaring met circulaire economie, kosten/baten-analyses, bedrijfsmatige veranderingen, economische systemen en vernieuwende businessmodellen;

- Kennis van en netwerk in de plastic industrie is een duidelijke pré;

- Je herkent je in deze eigenschappen: betrouwbaarheid, representativiteit, doorzettingsvermogen, resultaatgerichtheid, zelfstandigheid en flexibiliteit;

- Je hebt een perfecte beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

- Je legt de lat telkens een stukje hoger, daagt jezelf uit de ambitie en onze visie waar te maken;

- Je hebt een echte ‘can-do’ attitude en draagt een positief steentje bij aan het functioneren van Searious Business en het realiseren van onze sociale missie;

- Je hebt aantoonbare affiniteit met de sociale missie: ‘een schone en levende oceaan’;

- Je bent 32 uur per week beschikbaar. Je bent beschikbaar voor regelmatig overleg in Eindhoven, maar bent verder flexibel in locatie en werktijden.


 

Aanbod

- Een ondernemende, gedreven en snelgroeiende omgeving waarin je kunt bewijzen dat het ook anders kan;

- Directe betrokkenheid bij baan doorbrekende initiatieven in de circulaire economie;

- Kans om het verschil te maken met grote merken in (voedsel)verpakkingen, meubels en consumentenelektronica;

- Salarisindicatie: salariëring en vakantiedagen conform CAO Welzijn, schaal 9;

- Onderdeel van Searious Business team, waarbij je rechtstreeks rapporteert aan de directeur;

- Een leuke, informele werksfeer bij een dynamische organisatie die werkt met de slimste mensen uit hun vakgebied;

- Voldoening uit werk dat écht impact heeft in de wereld.

Ben jij getriggerd door het bovenstaande en herken jij jezelf in deze vacature? 
Reageer dan direct via een mail met motivatie en cv naar connect@seariousbusiness.com ter attentie van Willemijn Peeters.

Uiterlijke reactiedatum voor deze vacature is: 24 maart 2019.